RSS

„Impreuna, prin colind” – startul campaniei 2012

10 dec.

Comunicat de presa

Asociatia COMMUNIO din Iasi are placerea sa va anunte programul celei de-a cincea editii a campaniei „Impreuna, prin colind”.

Campania ,,Impreuna, prin colind”  ofera romanilor  si in special copiilor, ocazia sa redevina traitori ai traditiilor si nu simpli spectatori.

Pentru aceasta,vom proceda dupa cum urmeaza:

-vom confectiona si anul acesta peste o mie de stelute traditionale. Parte din acestea vor fi impodobite (ca si in anii trecuti), in scoli,gradinite si casele de praznuire ale parohiilor, de catre parinti si copii;

-vom organiza pelerinajul-colind cunoscut din anii precedenti, in doua zile diferite:

 Primul pelerinaj va fi organizat cu  participarea copiilor din gradinite, scoli si parohiile celor trei protopopiate. Grupurile se vor uni pe strada Lapusneanu pe data de 20 decembrie la ora 11.00. Alaiul va colinda apoi pe strazile orasului pina la Mitropolie, unde il vom colinda pe Inaltpreasfintitul Teofan  in intervalul orar 12.00-13.00.

Al doilea pelerinaj va fi organizat in parteneriat cu protopopiatele 1 si 2 si va reuni enoriasi mobilizati  de preotii care vor dori sa se implice. Participantii purtind stelutele  fiecarei parohii  se vor aduna mai intii la biserica Barnovschi in Ajunul Craciunului,la ora 18.15. De aici, dupa o scurta repetitie a colindelor, colindatorii se vor indrepta spre Mitropolie unde, in intervalul 19.00-19.30, vor colinda pe Inalt Prea Sfintitul Teofan, cerindu-I implicit traditionala binecuvintare a stelutelor.

In zilele urmatoare,copiii insotiti de cadre didactice si membri ai asociatiei. vor colinda diverse institutii din oras(camine de batrini,spitale,etc) si de asemenea, casele rudelor, prietenilor si vecinilor.

 

Ne bucură foarte mult  reactia iesenilor care ne-au dovedit si in anii trecuti ca isi iubesc traditiile, si ca doresc sa le duca mai departe.

Asociaţia COMMUNIO

 Eugenia Burdea,

Preşedinte

Tel. 0740 161 227

Campania „Împreună, prin colind 2012”,este organizata de Asociatia Communio Iasi ,in parteneriat cu:I.S.J.Iasi, Societat  Ortodoxa a Femeilor din Romania (SOFR), Asociatia Studentilor Crestin Ortodocsi din Romania (ASCOR),Asociatia Mesterilor Populari din Moldova(AMPM)si numeroase parohii,(dupa modelul  initiat  in parohia Sfintul Vasile-Tatarasi inca din anul 2007 si devenit acum traditional).

 
Scrie un comentariu

Scris de pe 10 decembrie 2012 în Fără categorie

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat: